torstai 27. elokuuta 2009

..pieniä, pieniä pentusia

Taiska-huskyllä oli laskettu aika pentujen syntymiseen huomenna 28.8. Tuleva emo on pitänyt majaa jo muutamia päiviä hevostallin loosissa, rauhassa kaikelta hässäkältä. Tänä aamuna ei lenkille lähteminen oikein huvittanut, tosin ei ole innostunut muinakaan kertoina... mutta nyt se pyrki takaisin heti lähdöstä oikein haukunnan kanssa. Koetti varmaan sanoa, että "etkö nyt tajuu, ettei tässä nyt enää mihinkään lenkille ehdi lähteä". Synnytys käynnistyikin sitten jo heti puolen päivän jälkeen.

Heidin kanssa ollaan käyty kurkkimassa ja papereita vaihtamassa ja tällä hetkellä 16.30 on jo 5 pikkuista syntynyt; harmaita ja kaksi vaaleampaa (kuvia otan kun tilanne on rauhoittunut) Astutus ei ollut ollenkaan suunniteltu, vaan heidän oma tahtonsa =) Ketjutarhassa Agolla oli sittenkin liian pitkä ketju, vaikkei pitänyt olla. Aikansa tuumittuaan Susi oli sitä mieltä, että jos on syntyäkseen, niin tulkoon. Yhdistelmähän on hyvä. Taustalta löytyy tosi hyviä vetokoiria Trini, Dalton, Huima ja Valma. Iso vanhemmissa on yhteensä 6 / 8:sta Hopevuoren kasvatteja... ihme sattuma. Sopiva yhdistelmä alaskalaisia ja siperialaisia.

Synnytys loossi oli varustettu pentulaatikolla, missä oli olkia toisessa reunassa ja sanomalehti papereita toisessa reunassa... mutta se ei kelvannut. Siihen oli vaan paljaalle sementti lattialle ne ekat tekassu, ensi oli tietysti taidokkaasti siirtänyt kaikki kutteripurut - mitkä sai - sivuun. Kun neljä oli syntynyt, nostin pennut laatikkoon... mutta ei herran tähden SE EI SOPINUT. Taiska oli heti siirtämässä pentujan takaisin lattialle. Eli nyt on sanomalehdet saaneet olla lattialla ja emä pentujen kanssa siinä päällä. Kyllä emo tietää, miten on paras!

Ei kommentteja: